energieleveren.nl
installatie aanmelden

Waarom registreren?

Het registreren van uw productie-installatie is van groot belang. Uw netbeheerder heeft deze gegevens nodig om het elektriciteitsnet optimaal te beheren. Drie redenen om bij energieleveren.nl te registreren.

Netbeheer Nederland

Geld

Als u op een bepaald moment meer energie produceert dan verbruikt, wordt deze energie op het elektriciteitsnet gezet. Uw energieleverancier verrekent deze teruglevering met de normale levering, dat noemen we salderen. Hierover kunt u afspraken maken met uw energieleverancier. Door uw productie-installatie te registreren op www.energieleveren.nl weet u zeker dat de juiste gegevens bekend zijn om te salderen en/of om de terugleververgoeding te berekenen. Kijk ook op www.wetten.overheid.nl en de website van de energieleverancier voor de exacte regels en voorwaarden.

Milieu

Steeds meer consumenten gaan zelf duurzame energie produceren. Het is van belang om al deze duurzame productie nauwkeurig in kaart te brengen. Zo kan bijvoorbeeld de overheid zien welke technieken een extra stimulans nodig hebben. Registreer uw productie-installatie en draag bij aan de verduurzaming van Nederland.

Veiligheid

De netbeheerder is verantwoordelijk voor de veiligheid van het netwerk. Hij wil graag weten welke klanten zelf energie leveren aan het net. Dit is van belang bij storingen, werkzaamheden of calamiteiten. Registreer uw productie-installatie voor uw eigen veiligheid en die van de monteur.

Lees meer bij veel gestelde vragen.